Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christenen verkennen andere

Prijs: € 31,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023922223
Taal : Nederlands
Onderwerp : Godsdienstwetenschappen
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : September 2013
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 284
Afmetingen : 225 x 145 x 25 mm
Gewicht : 435 gram
Beschrijving

De godsdienstige kaart van West-Europa is in de laatste decennia grondig gewijzigd. Christenen leven nu in een pluralistische, multireligieuze samenleving, dus is het zaak dat zij de leefwereld van de aanhangers van andere godsdiensten beter leren kennen. Dat is nodig om op een zinvolle manier met hen in gesprek te kunnen gaan, maar ook om mét hen te werken aan de opbouw van de samenleving.

Dit boek voorziet in de informatie die hiervoor broodnodig is. Een viertal deskundige auteurs gaan grondig is op de de vier grootste wereld religies naast het christendom:

islam, jodendom, hindoeïsme en boeddhisme. Eerst beschrijven zij deze religies in West-Europa op godsdienstwetenschappelijke wijze, zo objectief mogelijk. Daarna behandelen zij thema's die in alle religies, inclusief het christendom, aan de orde komen. Deze vergelijkingen helpen de ander, en jezelf, beter te begrijpen. Ten slotte schrijven zij over de leefwereld van de andere godsdiensten en hun contacten met christenen.

Omdat op dit terrein er geen absoluut neutrale waarnemers bestaan, kan men maar beter eerlijk zijn eigen invalshoek aangeven. De auteurs van dit boek zijn daar helder over. Zij schrijven dit handboek vanuit christelijk perspectief. Hun doel is christenen te helpen in het verkennen van de godsdiensten van hun medeburgers.

Dit boek is geschreven door Pieter Boersema, Jaap Hansum, Evert van der Poll en Pieter Siebesma. Ze zijn allen verbonden aan de vakgroep Godsdienstwetenschap en missiologie van de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven (België).

Velden met een * zijn verplicht