Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ontvouwen

Leede, Bert de; Stark, Ciska

Prijs: € 45,-
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023970132
Auteur(s) : Leede, Bert de; Stark, Ciska
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Juni 2020
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 240 x 160 x 25 mm
Gewicht : 718 gram
Beschrijving

Preken is een vak apart. Het vergt creativiteit en authenticiteit, maar ook theologische en communicatieve ambachtelijkheid van de prediker. Dit boek wil voorgangers hiervoor toerusten door het proces van preekvoorbereiding te beschrijven en voorzien van adviezen.

Preken is een proces van ontvouwen: van voorzichtig onthullen en tonen wat er al is, nauwkeurig lezen en zorgvuldig spreken, minutieus studeren en eigentijds communiceren. De auteurs beschrijven het proces van preekvoorbereiding volgens de klassieke indeling in zeven fasen, van de eerste oriëntatie tot en met de evaluatie achteraf. Nieuw is dat ze elke fase belichten vanuit vier dimensies: de culturele context, de uitlegtraditie van de tekst, de spiritualiteit van de prediker en de praktijk van het preken. Daarin klinken de resultaten door van het onderzoek dat de auteurs hebben gedaan naar de preekpraktijk binnen de Protestantse kerk in Nederland.

Het boek biedt een schat aan informatie en praktische oefeningen voor zowel beginnende predikers als voor degenen die hun homiletisch repertoire willen uitbreiden.

Velden met een * zijn verplicht