Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Koning der joden

Harinck, C.

Prijs: € 6,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033119774
Auteur(s) : Harinck, C.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Oktober 2010
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 93
Beschrijving

Ontmoetingen op weg naar Golgotha.
Op de levensweg ontmoeten wij tal van mensen. De ontmoeting met de één is ingrijpender dan die met de ander. De ontmoeting met de Koning der Joden is echter allesbeslissend.
In dit boek wordt in meditatieve zin stilgestaan bij verschillende personen die Christus Jezus tijdens Zijn omwandeling op aarde ontmoetten. Ook Hij ontmoette vele vaak totaal verschillende mensen.
In deze overdenkingen gaat het vooral over ontmoetingen met Christus op de weg naar Golgotha.
De Schrift laat ons zien hoe verschillend de reacties van de mensen waren. We denken aan de Farizeeërs, de overpriesters, maar bijvoorbeeld ook aan de verrader en de rechter van Jezus. We zien de beide moordenaars die met Hem gekruisigd werden, maar ook degenen die Hem tot het laatste toe dienden.
Hoe stonden deze verschillende mensen tegenover Christus en het kruis van Golgotha? Waarom waren ze daar? Wat was hun hoop, hun vrees? Welke uitwerking had de ontmoeting met Christus op weg naar Golgotha in hun leven?
Ten slotte gaat het er om hoe wij persoonlijk tegenover de Koning der Joden staan. Leerden wij, door genade, voor Hem te buigen of handhaven wij het verzet in onbekeerlijkheid en ongeloof?

Velden met een * zijn verplicht