Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De stem vanbinnen

Egas, A.A.

Prijs: € 4,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033127960
Auteur(s) : Egas, A.A.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Oktober 2016
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 112
Beschrijving

Geweten en gewetensvorming, ze horen helemaal bij elkaar. God heeft in Zijn goedheid de mens geschapen met een geweten. Het is de stem vanbinnen. Ons geweten kijkt als het ware over onze schouder mee bij alles wat we doen. Van groot belang is een geweten dat gevormd is door de normen en waarden van Gods Woord. Dan zal het in de hand van Gods Geest een middel zijn om ons te bewaren voor de verleidingen van de wereld en de zonde.
De urgentie van bijbelse gewetensvorming is er nu des te meer vanwege de razendsnelle ontwikkelingen die door de digitale revolutie worden veroorzaakt. Onder meer door de smartphone ligt er voor jongeren (en ouderen) een wereld aan genot en geweld open. Hoe zullen ze staande blijven in een tijd waarin op allerlei wijze afscheid wordt genomen van God en Zijn Woord?
Dit boek gaat in op de vraag wat we onder het geweten verstaan. Wat zegt de Bijbel erover? En welke plaats het geweten heeft in de bekering? Ten slotte behandelt het boek de vraag hoe ouders en andere opvoeders een middel kunnen zijn om de gewetens van onze jongeren te vormen.

Velden met een * zijn verplicht