Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels licht op kinderloosheid

Prijs: € 4,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033629501
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Verschenen : Januari 2009
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 88
Beschrijving

Een op de tien echtparen is ongewild kinderloos. Zij ervaren dat vaak als een zwaar kruis. De boodschap dat de kinderkamer waarschijnlijk lange tijd, of zelfs voorgoed, leeg zal blijven, komt hard aan. Het kost tijd om die te verwerken. Vragen rijzen: waarom geeft de Heere ons deze zegen niet? Wat zijn eventuele medische oorzaken en welke behandelingen mogen we als echtpaar ondergaan? Waar liggen ethische grenzen? Dit boek is een handreiking aan echtparen die kinderloos zijn. Ook familieleden en ambtsdragers vinden er informatie om kinderloze echtparen bij te staan.

Huisarts Huisman geeft antwoorden op de vele vragen van echtparen over behandelingen en methodes als IVF.

Veel ethische onderwerpen vragen vandaag de aandacht. De medische kennis en mogelijkheden nemen toe. Waar liggen de grenzen en wat zegt Gods Woord daarover? In de serie Bijbels licht op … worden onderwerpen als adoptie, kinderloosheid, pleegzorg, stervensbegeleiding en dementie door verschillende schrijvers behandeld.
De serie wil mensen helpen om bijbelse antwoorden te geven op ethisch-pastorale vragen. Medewerkers zijn ds. A. Schreuder, huisarts J. Huisman, ds. A.A. Brugge, ds. L. Terlouw, dhr. C.G. van der Staaij, mw. dr. F. Juffer, mw. J. Zwerus en dhr. W. Visser.

Velden met een * zijn verplicht