Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Opa en oma gezocht

voorleesverhaal over grootouders

Weerd, Willemijn de

Prijs: € 5,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033833212
Auteur(s) : Weerd, Willemijn de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Prentenboeken (< 6 jaar)
Uitgever : Ark Media
Verschenen : Augustus 2016
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 40
Afmetingen : 219 x 209 x 11 mm
Gewicht : 328 gram
Beschrijving

Opa en oma gezocht - Willemijn de Weerd

Voorleesverhaal over bijzondere grootouders.
Ruben baalt ervan dat hij geen opa en oma meer heeft die hem iets kunnen vertellen over hoe zijn ouders vroeger waren. Samen met Sara gaat hij op bezoek bij de overgroot oma van Sara die sinds kort in het verzorgingshuis woont. Daar gaan ze samen op zoek naar een opa of oma voor Ruben. In het verzorgingshuis maken ze kennis met verschillende vormen van ouderdom; dementie, doofheid, vermoeidheid. Hun zoektocht eindigt met een verrassende wending ...

'Opa en oma gezocht' sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2016: 'Opa en oma' en het thema van de christelijke kinderboekenmaand 2016: 'Vertel nog eens'.

Het boek is geschreven door de succesvolle kinderboekenauteur Willemijn de Weerd. In 2014 won zij 'Het Hoogste Woord' voor het beste christelijke kinderboek.
Bij het boek wordt een interactieve kindervoorstelling ontwikkeld door Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booij. Tijdens de Kinderboekenweek geven zij ruim 60 voorstellingen op scholen door heel het land.

Door een unieke samenwerking met Present Nederland kan op lokaal niveau een bijzondere ontmoeting tussen ouderen in verzorgingshuizen en basisschoolkinderen plaatsvinden. Dit past in het kader van burgerschapsvorming op de basisschool én als onderdeel van de Kinderboekenweek.

Velden met een * zijn verplicht