Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Gelderland Boek

Doornmalen, Sil

Prijs: € 19,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789040006586
Auteur(s) : Doornmalen, Sil
Taal : Nederlands
Onderwerp : Regionale en stadsgeschiedenis
Uitgever : Uitgeverij WBOOKS
Verschenen : Februari 2012
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 172 x 127 x 27 mm
Gewicht : 592 gram
Beschrijving

Gelderland is een groene, historierijke en zeer gevarieerde provincie. De uitgestrekte bossen op de Veluwe, de prachtige landgoederen in de Achterhoek en het door water gevormde rivierlandschap van de Betuwe, komen aan de orde in 'Het Gelderland Boek'. Lezers vliegen van links naar rechts door tijd, ruimte en heel veel onderwerpen, die met elkaar gemeen hebben dat ze het bindmiddel van Gelderland vormen.
De omstreden veldheer Maarten van Rossum, het kasteel Dikke Tinne van Hattem, Aalten waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de meeste onderduikers in Nederland zaten, de 'kathedraal' van Radio Kootwijk, Persingen, het kleinste dorp van Nederland en De Zwaan, een eeuwenoude herberg tussen Apeldoorn en Deventer die kort geleden zijn deuren moest sluiten, om er een paar te noemen. Tragische, komische en blije momenten en gebeurtenissen, dramatische en belangrijke plekken.
De veelkleurigheid van Gelderland staat centraal in dit boek waaraan de archiefinstellingen in deze provincie met veel inzet en plezier hebben bijgedragen.

Velden met een * zijn verplicht