Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Omgaan met jongeren

Brug, W. van de

Prijs: € 5,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789043513173
ISBN : 9043513172
Auteur(s) : Brug, W. van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Verschenen : December 2006
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 96
Beschrijving

Een handreiking voor ouders, leerkrachten, jeugdwerkleiders en ambtsdragers In dit boek wordt het leven van een jongere vergeleken met de bouw van een huis. Voor een stevig huis zijn een bouwtekening en stevige fundamenten onontbeerlijk. Zo is het ook in het leven van een jongere van belang dat hij houvast heeft in het leven. De bijbelse normen en waarden vormen daarbij het fundament waarop ze hun verdere levenshuis kunnen bouwen. Ze bieden hem houvast in het staan in de maatschappij.
Werken met jongeren geeft enerzijds aan dat er al veel goede gesprekken met jongeren worden gevoerd. Anderzijds is het soms ook lastig om jongeren te bereiken, omdat ze 'in gesprek' lijken te zijn. Dit boek is een handreiking voor ouders, leerkrachten, ambtsdragers en jeugdwerkleiders die in gesprek willen gaan met jongeren over het fundament van hun leven. Geloof en praktijk

Wilhelm van de Brug heeft na zijn opleding sociaal-pedagogisch werk de studie maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond. Hij is docent sociaal-agogische vorming binnen de beroeps- en volwasseneneducatie. Daarnaast geeft hij groepstrainingen sociale vaardigheden en omgaan met faalangst, individuele begeleiding en begeleiding van jongeren met een chronische ziekte, lichamelijke handicap of psychiatrische stoornis.

Gerrie Ham-Willemsen heeft orthopedagogiek en omgangskunde gestudeerd. Inmiddels is zij docent, trainer en begeleider binnen de beroeps- en volwasseneneducatie. Daarnaast is zij senior coach psychosociale zorg binnen een thuiszorgorganisatie, waar zij maatschappelijk werkers begeleidt die ondersteunende en activierende begeleiding geven bij psychosociale zorg in de thuissituatie.

Velden met een * zijn verplicht