Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kerk met karakter

Heitink, G.

Prijs: € 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789043514064
Auteur(s) : Heitink, G.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Kok
Verschenen : April 2007
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 419
Beschrijving

Cijfers over kerkverlating liegen er niet om. Als er in onze tijd niet een ingrijpende heroriëntatie plaatsvindt, is het met de kerk als instituut in ons land menselijkerwijs gesproken binnen enkele generaties voorbij. Desondanks is dit een hoopvol boek. Het richt zich tegen de berusting waarmee velen zich bij de teloorgang van de kerk lijken te hebben neergelegd. Het keert zich tegen de apathie die in veel gemeenten om zich heen grijpt.

Van ee nkerk mag worden gevraagd dat zij in deze tijd karakter durft tonen. Een kerk met karakter is een kerk die durft staan voor wat zij gelooft, die tegenwicht durft bieden aan de goden van deze tijd en zich niet door slechte prognoses van de wijs laat brengen. Dat is een kerk die, de verlegenheid voorbij, de toekomst onbevangen tegemoet durft te zien.

Het is tijd voor heroriëntatie. Hoog tijd zelfs. Dit boek is geschreven vanuit een besef van urgentie. Langer wachten kan betekenen dat het te laat is. Tegelijk mag ook gezegd worden dat de tijd er rijp voor is. We leven in een open samenleving met een groeiende belangstelling voor religie en levensbeschouwing. We groeien toe naar een kerk waarvan lidmaatschap en kerkbezoek niet langer de overheersende kenmerken vormen. De grenzen tussen binnen en buiten de kerk worden vloeiend en maken plaats voor een veel bredere variatie in betrokkenheid.

Dr. Gerben Heitink is emeritus hoogleraar praktische theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is auteur van o.a. Pastoraat als hulpverlening (1992), Praktische theologie (2000), Pastorale zorg (2005), Biografie van de dominee (2002); tussen zeggen en zwijgen (2003).

Velden met een * zijn verplicht