Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geweldenaars

O'Connor, F.

Prijs: € 7,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789043518581
Auteur(s) : O'Connor, F.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : Kok
Verschenen : Juli 2010
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 191
Beschrijving

Christelijke klassieken - De geweldenaars De afgelopen eeuw heeft een schat opgeleverd aan literaire romans die zijn geïnspireerd door het christelijk gedachtegoed. Uitgeverij Kok brengt nu de mooiste juweeltjes daarvan uit in de reeks Christelijk geïnspireerde klassieken.
Dat Flannery O'Connor in deze reeks het spits afbijt, mag geen verrassing heten. Haar kleine oeuvre wordt in Amerika tot op de dag van vandaag beschouwd als hoogtepunt in de literaire geschiedenis. In 2009 vond in Rome nog een driedaagse internationale conferentie plaats waarin het werk van deze katholieke schrijfster centraal stond. Kortom: genoeg redenen voor een (hernieuwde) kennismaking.
In 'De geweldenaars' kruipen we in de huid van Francis Marion Tarwaters. Deze weesjongen, die door zijn godsdienstfanatieke oudoom is opgevoed, krijgt vlak voor dienst overlijden de opdracht het zwakzinnige kind van een andere oom te dopen. Francis, die zeer geïsoleerd is opgegroeid, gaat als vrij man op weg. Maar het religieuze fanatisme van de oude man blijkt desastreuze gevolgen te hebben. Het boek wordt ingeleid door Tjerk de Reus.

Velden met een * zijn verplicht