Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kronieken van Narnia ING

Lewis, C.S.

Prijs: € 25,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789043520270
Auteur(s) : Lewis, C.S.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire fictie
Uitgever : Kok
Verschenen : Juni 2012
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 1184
Afmetingen : 231 x 154 x 48 mm
Gewicht : 1250 gram
Beschrijving

C.S. Lewis en zijn vriend J.R.R. Tolkien (auteur van de Lord of the Rings trilogie) waren lid van de Inklings, een informeel schrijversclubje dat bijeenkwam in de plaatselijke pub in Oxford om over nieuwe verhalen en schrijfideeën te praten. Al op zestienjarige leeftijd was Lewis gefascineerd door sprookjes, mythen en legenden. Mede door zijn levendige fantasie bracht deze fascinatie hem op het idee om de Narnia Kronieken te schrijven.

Net als in Lord of the Rings staat in De Kronieken van Narnia de strijd tussen goed en kwaad centraal. Het is een verhaal over een magisch land, waar de bomen en dieren kunnen spreken en waar een strijd woedt tussen goed en kwaad. Regelmatig vinden er veldslagen plaats tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door de vier Pevensie kinderen: Peter, Susan, Edmund en Lucy. En natuurlijk de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt…

Ook de filmindustrie heeft De Kronieken ontdekt. Eind 2005 kwam bij Disney/Walden Media de kaskraker De leeuw, de heks en de kleerkast uit, in 2008 gevolgd door Prins Caspian. In 2010 is De reis van het drakenschip op prachtige wijze verfilmd door 20th Century Fox en Walden Media.

Velden met een * zijn verplicht