Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Doe uzelf geen kwaad

Hoogendoorn, A.

Prijs: € 3,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789055514526
Auteur(s) : Hoogendoorn, A.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Pastoraat
Verschenen : September 2007
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Suïcide is er altijd geweest, en is de laatste jaren zeker niet minder geworden. Veel mensen voegen de daad bij het woord en 'stappen' uit dit leven. Dit gebeurt ook vaak binnen de christelijke gemeente.
Ingegaan wordt op Bijbelse en kerkhistorische gegevens rondom deze kwestie. Ook het denken van de kerkvaders en vertegenwoordigers van Reformatie en Nadere Reformatie komt aan de orde, met lijnen tot in de twintigste eeuw. Veel aandacht wordt geschonken aan Zondag 40 van de Heidelbergse Catechismus. Ambtsdragers uit diverse kerkverbanden van de gereformeerde gezindte beantwoorden een aantal vragen en/ of leveren een eigen bijdrage aan rond dit tere onderwerp. Een praktisch boek waarmee veel kan worden gedaan. Met aanbevelingen, stellingen, gespreksvragen en een evalutatie.

Met bijdragen van ds. D. Heemskerk (HHK), ds. C. Hogchem (GG), W.A. de Jong (OGGiN), ds. J.M.J. Kieviet (CGK), ds. T. Klok (OGGiN), ds. G.S.A. de Knegt (PKN), ds. L.W. van der Meij (CGK), ds. C.J. Meeuse (GG), ds. J.P. Nap (PKN), ds. B. Reinders (HHK) en L.M.P. Scholten (GGiN).

Velden met een * zijn verplicht