Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deed isrel op Zijn woorden letten

Madern, J.H.

Prijs: € 14,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789055516308
Auteur(s) : Madern, J.H.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : September 2011
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 172
Beschrijving

In de bediening van het genadeverbond worden vier perioden onderscheiden: van Adam tot Abraham, van Abraham tot Mozes, van Mozes tot Christus en vanaf de geboorte van Christus tot heden.
In een serie van vier deeltjes geeft de schrijver een uiteenzetting over de bediening van dit verbond. Elk deeltje bespreekt een van de perioden.

De schrijver probeert op eenvoudige wijze vanuit de Schrift aan te tonen hoe de Heere deze bediening gestalte heeft gegeven en hoe Hij dit verbond uit louter genade aan gevallen mensen heeft geschonken.

Velen worstelen met de betekenis van de leerstukken uit de geloofsleer, niet het minst als het gaat over het wezen en de bediening van het genadeverbond. Hopelijk mag deze serie bijdragen tot het verstaan van de oude waarheid van vrije gunst die eeuwig God bewoog. Onmisbaar is echter het bevindelijk te leren.

De derde periode van de bediening van het genadeverbond wordt de 'nationale vorm' genoemd. Deze periode is begonnen is met Mozes en die geduurd heeft tot Christus. De HEERE richtte met het volk Israël Zijn verbond op en maakte aan het volk Zijn woorden bekend.

De schrijver beperkt zich in dit deeltje hoofdzakelijk tot de beschrijving van de roeping van Mozes, de instelling van het Pascha en de uittocht. Daar ligt immers de verbondssluiting met Israël als natie.

Velden met een * zijn verplicht