Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Om het hart van homo's

Pastoraat aan homoseksuele jongeren

Wijngaarden, Herman van

Prijs: € 14,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789059991460
Auteur(s) : Wijngaarden, Herman van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Pastoraat
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Verschenen : Mei 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 192
Afmetingen : 200 x 121 x 20 mm
Gewicht : 257 gram
Beschrijving

Pastoraat aan homoseksuele jongeren roept in veel kerken en gemeenten grote verlegenheid op. Dat blijkt ook uit een onder- zoek dat voor dit boek is gedaan. Als het erom gaat wie of wat een positieve rol gespeeld heeft bij het accepteren van de eigen homoseksualiteit, komt de kerk voor veel jongeren pas op de vijfde plaats - na vrienden, literatuur, professionele hulp en ouders. Eén jongere verwoordde dat zo: 'Je moet eerst zorgen dat de ouderlingen de juiste informatie over het thema hebben; je zorgt daarin soms meer voor hen dan zij voor jou.'
Juist daarom schreef Herman van Wijngaarden zijn boek 'Om het hart van homo's'. Hierin laat hij zeer zorgvuldig zien hoe je met homoseksuele jongeren kunt meelopen in hun proces, van acceptatie naar verantwoordelijkheid dragen voor. De uitdaging is om daarbij trouw te blijven aan de jongere én aan Gods onderwijs over seksualiteit.

We geloven dat dit boek voor veel gemeenten, pastorale werkers en homoseksuele jongeren zelf de hulp biedt waar ze zo hevig naar verlangen.

Velden met een * zijn verplicht