Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Aangespoeld geluk

Versluis-Markestein, Tonja

Prijs: € 17,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789087184889
Auteur(s) : Versluis-Markestein, Tonja
Taal : Nederlands
Onderwerp : Populaire fictie
Uitgever : Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier
Jaar van uitgave : 2021
Verschenen : Oktober 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 352
Afmetingen : 210 x 140 x 27 mm
Gewicht : 450 gram
Beschrijving

De 23-jarige verpleegkundige Lenne Haksteeg verliest haar hart aan Lesbos en de vluchtelingen daar als ze tijdens een missie naar kamp Moria een jonge vrouw bijstaat bij haar bevalling.
Als Lenne enkele jaren later opnieuw naar het vluchtelingenkamp gaat, ontmoet ze daar Shadi, het kind dat ze hielp bij de geboorte, maar dat daarbij zijn moeder verloor. Het jongetje is inmiddels een peuter. Zijn vader Yassin, werkt op de dokterspost als vertaler, en probeert zo goed mogelijk voor het kereltje te zorgen.
Hoewel het verboden is om als hulpverlener een relatie aan te gaan met een kampbewoner, vat Lenne een steeds diepere genegenheid op voor de kleine Shadi, met zijn prachtige donkere krullenbol, en zijn vader. Lenne weet heel goed dat een relatie met een vluchteling geen toekomst heeft, en daarom sluit ze zich af voor deze gevoelens.
Ondertussen is de nood in het kamp is zo hoog dat ze zich geroepen voelt om hulp van het thuisfront te vragen. De reactie op haar noodkreet is overweldigend. Toch voelt Lenne zich - mede door de kritische vragen van Yassin - steeds ongemakkelijker bij haar rol als hulpverlener.
Met een hart vol vragen neemt Lenne na een halfjaar afscheid van Lesbos en zijn bewoners. Zal ze Shadi en Yassin ooit weerzien?

Tonja Versluis-Markestein bezocht meerdere malen vluchtelingenkamp Moria in Lesbos. De ervaringen daar waren de aanleiding voor het schrijven van haar debuutroman. Het resultaat is een onvergetelijk verhaal over ontreddering, hoop en liefde op Lesbos.

Velden met een * zijn verplicht