Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

God bewijzen

argumenten voor en tegen geloven

Paas, Stefan / Peels, Rik

Prijs: € 23,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789460037245
Auteur(s) : Paas, Stefan / Peels, Rik
Taal : Nederlands
Onderwerp : Filosofie
Uitgever : Balans, Uitgeverij
Verschenen : Mei 2017
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 280
Afmetingen : 216 x 135 x 35 mm
Gewicht : 488 gram
Beschrijving

Moet je gek zijn om in God te geloven? Of op z'n minst naief, onkritisch en zweverig? Hoewel de moderne mensen hebben afgerekend met de illusie dat er een God bestaat, wil God maar niet dood. Buiten Europa groeit religieus geloof gestaag en zelfs in het seculiere Nederland zijn er mensen die zich tot het geloof bekeren. Natuurlijk kunnen we dat zien als een nieuw bewijs voor de onuitroeibare irrationaliteit van mensen, maar misschien is er meer aan de hand. Misschien is geloven in God niet zo dom als het lijkt.

In God bewijzen zetten twee gelovige wetenschappers de argumenten voor en tegen Godsgeloof op een rij. Ze doen dat op een milde manier, zonder polemiek of bekeringsijver, maar met vaart en humor. Het boek is tot stand gekomen met medewerking van gelovige en niet-gelovige wetenschappers uit verschillende vakgebieden, en bevat de laatste wetenschappelijke en filosofische inzichten over religie.

Stefan Paas (1969) is hoogleraar theologie aan de VU in Amsterdam. Hij publiceert veelvuldig over politiek en cultuur. In januari 2012 noemde Elsevier hem en een 'denker die ertoe doet'.

Rik Peels (1983) promoveerde in de filosofie en is postdoc aan de VU in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig opinierende bijdragen in de landelijke pers.

Velden met een * zijn verplicht