Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Boek van het licht

Potok, Chaim

Prijs: € 12,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789460050176
Auteur(s) : Potok, Chaim
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : Brandaan
Verschenen : Mei 2012
Druk : 8
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 200 x 126 x 44 mm
Gewicht : 606 gram
Beschrijving

Gershon Loran, een stille, teruggetrokken jongen, wordt direct na de oorlog als geestelijk verzorger naar het Amerikaanse leger in Korea gezonden. Hij heeft dan net zijn opleiding tot rabbi achter de rug. Tijdens deze studie heeft hij de orthodoxie van zijn milieu achter zich gelaten en gekozen voor een studie in de Kabbala, de joodse mystieke traditie.

In Korea duikt zijn vroegere studievriend Arthur Leiden op. Die gaat gebukt onder schuldgevoelens vanwege het licht des doods: de atoombommen waarmee Hiroshima en Nagasaki zijn verwoest en waarvoor zijn vader als vooraanstaand kernfysicus medeverantwoordelijk was. Voor beide vrienden is de kennismaking met de Japanse tempelstad Kyoto, waar zij hun verlof doorbrengen, van beslissende betekenis.

Chaim Potok (1929-2002) volgde een opleiding voor rabbijn en studeerde letterkunde voordat hij in 1967 internationaal doorbrak met 'Uitverkoren'. Zijn boeken geven een stem aan het hedendaagse Amerikaanse jodendom, zoals zich dat in New York afspeelt. Dat beschreef hij in zijn romans en verhalen als een bestaan tussen traditie en moderniteit in.

Velden met een * zijn verplicht