Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De jeugd vloog uit

hoe babyboomers het gereformeerde nest verlieten

Cuilenburg, Paula van; Cuilenburg, Jan v

Prijs: € 19,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789460362170
Auteur(s) : Cuilenburg, Paula van; Cuilenburg, Jan v
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Damon B.V., Uitgeverij
Verschenen : November 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 176
Afmetingen : 231 x 153 x 17 mm
Gewicht : 339 gram
Beschrijving

'De jeugd vloog uit: Hoe babyboomers het gereformeerde nest verlieten' geeft een geschiedenis weer van een gereformeerd gezin; een geschiedenis die exemplarisch is voor de ontzuiling in Nederland vanaf de jaren vijftig.

De auteurs schetsen aan de hand van hun eigen familie en hun levensbeschouwelijke ontwikkeling een beeld van de gereformeerde cultuur, waarbij hun geloofsbeleving centraal staat. Uiteindelijk hebben de leden van het van oorsprong calvinistische gezin een andere overtuiging gevonden: van orthodox gereformeerd naar vrijzinnig, katholiek, agnostisch, boeddhistisch en seculier.

'De jeugd vloog uit' geeft een doorkijkje in de naoorlogse gereformeerde geloofstraditie. Daarbij betrekken de auteurs ook hoe Nederland de voorbije decennia maatschappelijk en godsdienstig veranderde. Veel van oorsprong gereformeerde lezers, of zij die een vergelijkbare geloofsweg hebben afgelegd, zullen zich zeker herkennen in dit vlot geschreven boek en wellicht hun eigen levensgeschiedenis beter kunnen duiden.

Velden met een * zijn verplicht