Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Van Dale Spreekwoordenboek

Boon, Ton den

Prijs: € 27,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789460774454
Auteur(s) : Boon, Ton den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid
Uitgever : Van Dale
Verschenen : Mei 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 396
Afmetingen : 215 x 141 x 23 mm
Gewicht : 503 gram
Beschrijving

Spreekwoorden - Wie gebruikt ze niet?

Deze 'aloude volkswijsheden' spelen dagelijks een rol in onze communicatie en zijn van grote betekenis voor onze woordenschat. Geliefde spreekwoorden als stille wateren hebben diepe gronden of je kunt nooit weten hoe een koe een haas vangt hebben na vijf eeuwen nog steeds niet aan zeggingskracht ingeboet.

Door de jaren heen veranderen spreekwoorden weleens van betekenis, van vorm of ze verdwijnen helemaal uit ons vocabulaire. Maar er komen ook geregeld nieuwe spreekwoorden bij: dit kunnen citaten van politici, fragmenten uit liedjes, reclameslogans, filmcitaten of zelfs literaire citaten zijn. Bovendien 'leent' het Nederlands geregeld spreekwoorden uit andere talen, van het Chinees tot het Duits.

Dit spiksplinternieuwe Van Dale Spreekwoordenboek is samengesteld door Dikke Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon en biedt een compleet overzicht van de meest gangbare Nederlandse en Vlaamse spreek woorden – verlucht met kleurrijke illustraties, korte essays over de herkomst van onze spreekwoorden en vele citaten uit de Nederlandse en Vlaamse media en literatuur.

Velden met een * zijn verplicht