Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Helden zonder kroon

Hoogerwerf-H, R.

Prijs: € 16,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789461150202
Auteur(s) : Hoogerwerf-H, R.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie 13 15 jaar
Uitgever : Uitgeverij De Ramshoorn
Verschenen : September 2013
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 227 x 153 x 18 mm
Gewicht : 412 gram
Beschrijving

Daar loopt een Jodin helemaal links, ze heeft een baby bij zich. Het kind heeft ze helemaal in een witte wollen doek gewikkeld. Ze ziet er indroevig uit. Haar man is al eerder gedeporteerd. Hij is door de grijparmen van de Gestapo meegevoerd. Ze weet niet waar hij is. Zou hij nog leven? Misschien is hij al gestorven; er zijn er al zoveel van haar volk omgekomen. Ze kijkt niet op of om. Een zijdelingse blik kan de woede van die grijsjassen opwekken. Zo worden vele Joden, zoals Anne Frank, weggevoerd via Westerbork naar een vernietigingskamp in Duitsland.'
Wanneer schilder Lerius uit Amsterdam door dominee Lamsma gevraagd wordt te helpen met het verzet tegen de Duitsers, gaat de hele familie meehelpen. De schilderswoning wordt onderduikadres voor gevluchte Joden. Vijf Joodse kinderen brengen Theo Lerius en zijn zwager Barend per trein naar de Veluwe. Maar bij de kaartjescontrole wordt het heel spannend. 'Keine Jude?' vraagt een van de militairen … Na de oorlog vertelt ds. Lamsma aan Lerius dat er Anne Frank museum komt en dat Anne Frank in een concentratiekamp is omgekomen.
Dit boek is een deel van de historische verhalenserie. Het verhaal en de foto's geven een goed beeld hoe de Jodenvervolging in ons land plaatsvond en wat het verzet daartegen heeft gedaan.
Bijzonder geschikt als jeugdboek, maar ook ouderen zullen dit verhaal graag lezen.

Velden met een * zijn verplicht