Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Arme dienstknecht

uit het leven van William Huntington (1745-1813)

Kok, Jan de

Prijs: € 16,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789461150400
Auteur(s) : Kok, Jan de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Romantiek
Reeks : Historische verhalen voor jong en oud (10)
Uitgever : Uitgeverij De Ramshoorn
Verschenen : September 2013
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 183
Afmetingen : 227 x 149 x 20 mm
Gewicht : 494 gram
Beschrijving

William Huntington wordt in Cranbrook op 2 februari 1745 in een arbeidershuisje geboren . Boer Russel geeft hem de mogelijkheid de Latijnse school bezoeken. Later blijkt dat deze boer zijn echte vader is.

Wegens de grote armoede in gezin Hunt moet William al jong gaan werken om de kost te helpen verdienen. Verschillende baantjes heeft hij gehad. Zo wordt hij ook nog een poosje kolensjouwer van beroep.

Wonderlijk zijn de vele gebedsverhoringen. Onderweg vindt hij geld, waarmee hij zijn schuld kan betalen. Of dode dieren, waarmee hij zijn gezin van voedsel kan voorzien. Hij is dan inmiddels getrouwd met Mary. Na haar droevig levenseinde hertrouwt hij met een adellijke dame: Lady Sanderson.

William Huntington ervaart veel vrucht op zijn prediking. Kerkjes komen tot bloei. Van heinde en ver komen de mensen naar zijn indringende preken luisteren. Dat kunnen zijn vijanden niet verdragen. Ze spotten met hem en belagen zijn gezin.

In 1782 wordt hij predikant van de Voorzienigheidskapel in Londen. Op een dag gaat zijn kerk in vlammen op, maar op een andere plaats laat Huntington een nieuwe, grotere kerk bouwen.

Op 19 juli 1813 sterft Huntington op achtenzestigjarige leeftijd. Hij laat een rijke schat aan boeken achter. 'De bank des geloofs' en 'Het Koninkrijk der hemelen ingenomen door gebed' zijn daarvan de bekendste werken.

In dit tiende deel van de historische verhalenserie zijn veel gebeurtenissen uit het leven van William Huntington op een boeiende wijze verteld.

Bijzonder geschikt als jeugdboek, maar ook ouderen zullen dit boek graag lezen. Doelgroep: 10 jaar en ouder.

Velden met een * zijn verplicht