Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Dominee die niet meer preken mocht

Meeuse, C.J.

Prijs: € 16,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789461150585
Auteur(s) : Meeuse, C.J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie 13 15 jaar
Uitgever : Uitgeverij De Ramshoorn
Verschenen : Maart 2015
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 229 x 150 x 15 mm
Gewicht : 369 gram
Beschrijving

Over het leven van ds. Koelman.

Tijdens zijn studie aan de universiteit te Leiden krijgt Jacobus Koelman les van Voetius. Koelman wordt eerst ambassadepredikant te Kopenhagen en Brussel. Daarna neemt hij een beroep naar Sluis aan.
Als hij daar preekt in de Sint Janskerk trekt hij veel toehoorders. Hij wijst op de noodzaak om Gods geboden nauwkeurig te onderhouden. Tegen allerlei zonden waarschuwt hij ernstig. Een burgemeester uit Sluis, die wegens dronkenschap niet aan het Heilig Avondmaal mag deelnemen, wordt een van zijn grootste vijanden.
De kerkelijke feestdagen wil hij afschaffen, omdat het volgens hem een Rooms overblijfsel is .In de kerk maakt hij geen gebruik van de formulieren, maar houdt Koelman bij de doop en het huwelijk een vrije toespraak. Hij vindt het namelijk oneerbiedig wanneer er gedachteloos wordt voorgelezen.
Het bestuur van de stad Sluis verbant hem uiteindelijk, tot grote droefheid van zijn gemeenteleden. Daarna leidt hij een zwervend bestaan.
Toch is dominee Koelman van grote betekenis geweest voor de kerk. Hij heeft waardevolle boeken vanuit het Engels vertaalden veel boeken geschreven, waarvan de 'Plichten der ouders' een van de meest bekende is.

De auteur, ds. C.J. Meeuse, schreef dit boek voor de historische verhalenserie voor de jeugd.
Ook ouderen zullen dit verhaal graag lezen.
Doelgroep: 10 jaar en ouder.

Velden met een * zijn verplicht