Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Instrumenten in Gods hand

Rietveld, J.J.

Instrumenten in Gods hand
Je bespaart 62%
Aanbieding: € 4,95
Prijs: € 12,95Je bespaart 62%
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789463350150
Auteur(s) : Rietveld, J.J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Maart 2017
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Door alle eeuwen heen heeft God Zijn kerk gebouwd en bewaard. Reformatoren als Luther en Beza zijn door Hem gebruikt in de opbouw van Christus' Kerk. Bij het onderzoek naar de bijzondere tijd van de Reformatie komen we onder de indruk van het inzicht dat God de reformatoren gaf (om staande in het geloof) zich geheel op het Woord van God te verlaten. Door de kracht van het geloof, geschonken door de Heilige Geest, mocht men voluit belijden: 'Hier sta ik, ik kan niet anders'. Naast de bekende reformatoren hebben vele anderen bijgedragen aan de Reformatie.

In dit boek krijgen personen uit de begintijd van de Reformatie, zoals John Hooper, Patrick Hamilton, William Tyndale en Heinrich Bullinger, een plaats.
Elk hoofdstuk bevat een levensbeschrijving, en er wordt aandacht gegeven aan de theologische werken die door desbetreffende persoon geschreven zijn. Daarnaast trekt de auteur een lijn naar vandaag. De rode lijn die in de Reformatie, en in dit boek, te zien is, is de waarheid dat een zondaar alleen door Gods genade, door het geloof in Christus, gerechtvaardigd kan worden. En het is nog altijd 'sola Scriptura', 'sola gratia' en 'sola fide'!

Velden met een * zijn verplicht