Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

WIJ KIEZEN VOOR EENHEID

dertien geestelijke leiders onderschrijven het Manifest van eenheid

Prijs: € 7,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789490254025
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Stichting Vrij Zijn
Verschenen : Juni 2009
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 192
Beschrijving

Dit boek mag gezien worden als een mijlpaal in de Nederlandse kerkgeschiedenis. Eeuwenlang was de Kerk in Nederland tot op het bot verdeeld. De laatste jaren zien we echter een kentering. Anno 200g onderschrijven dertien kerkelijke leiders op persoonlijke titel het zogenoemde Manifest van eenheid, waarin zij onder meer belijden:

'Wij kiezen voor eenheid omdat Christus niet gedeeld is en wij een gezamenlijke opdracht hebben. Wij kiezen tegen onverschilligheid of minachting voor elkaar. We erkennen dat we in dit opzicht niet naar de geest van Christus he.bben gehandeld. Hij heeft opgedragen dat de één de ander hoger acht dan zichzelf. We hebben maar al te vaak het omgekeerde gedaan. We zijn vaak arrogant geweest en zelfingenomen. Daarmee hebben we de naam van God niet geëerd. Daarmee hebben we onze opdracht om te getuigen van Gods liefde verwaarloosd. Daarmee zijn wij ook zelf de oorzaak van de ontkerstening van Nederland. Wij belijden onze schuld tegenover God en elkaar. Als volgelingen van Jezus zijn we aan elkaar gegeven. We kunnen elkaar niet missen. We willen een verbond sluiten door elkaar de broeder- en zusterhand te reiken. Wij kiezen ervoor het geloof met elkaar te delen, elkaar te bemoedigen en elkaar te stimuleren.'

Peter Sleebos, Arjan Plaisier, Gerard de Korte, Willem J. Ouweneel, Klaas van der Kamp, Arenda Haasnoot, jan van Burgsteden, Jan Zijlstra, Arie van der Veer, Jos Douma, Hans Eschbach, Wim van Vlastuin, Joris Vercammen.

Velden met een * zijn verplicht