Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Heilige Oorlog - verteld en uitgelegd

Vuuren, A.C.H. van

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789491570148
Auteur(s) : Vuuren, A.C.H. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : John Bunyan Stichting
Verschenen : Januari 2023
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 672
Afmetingen : 249 x 173 x 30 mm
Gewicht : 1133 gram
Beschrijving

In de Heilige Oorlog beschrijft John Bunyan de strijd tussen Koning El-Schaddaï (God de Vader) en Diabolus (de duivel). Die strijd gaat over stad Mensziel. Mensziel hoorde bij El-Schaddaï, maar heeft zich laten verleiden om zich over te geven aan Diabolus. Nu ligt ze gevangen in de banden van de zonde en de dood. El-Schaddaï en Zijn Zoon Immanuël hebben echter besloten de stad te verlossen. Een vreselijke oorlog volgt. Pas als Immanuël komt om de stad te bevrijden, gaat Diabolus de strijd verliezen. Toch is de oorlog nog niet voorbij. Immanuël zorgt echter uiteindelijk voor een eeuwige verlossing!

Stad Mensziel is het beeld van een mens. Deze mens is goed en naar Gods evenbeeld geschapen, maar door de zondeval in diepe ellende terechtgekomen. De verloren, maar uitverkoren mens wordt echter hersteld in Gods gunst en gemeenschap. De strijd duurt voort totdat Immanuël Zijn volk brengt in de eeuwige heerlijheid.

In dit boek wordt de volledige tekst van de Heilige Oorlog van John Bunyan op eenvoudige wijze verteld en uitgelegd voor jongeren (vanaf ongeveer 12 jaar) en ouderen. Het boek is ingedeeld in 52 hoofdstukken. Elk hoofdstuk bevat 7 stukjes die beginnen met een bijpassend Bijbelgedeelte, zodat het ook te gebruiken is als dagboek. Het boek is geschikt voor zowel persoonlijk gebruik als gebruik in het gezin.

Velden met een * zijn verplicht