Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

En God zag dat het goed was

Christelijk geloof en evolutie in 25 cruciale vragenover christelijk geloof en evolutie

Boer, William den

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492701060
Auteur(s) : Boer, William den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Brevier uitgeverij
Verschenen : Oktober 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 420
Afmetingen : 235 x 156 x 21 mm
Gewicht : 637 gram
Beschrijving

Christelijk geloof en evolutie: hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Wat kan er van de evolutietheorie aanvaard worden als de Bijbel Gods openbaring is? En wat zijn de consequenties voor het christelijk geloof als de evolutietheorie waar is?

In 2017 riep het boek En de aarde bracht voort van Gijsbert van den Brink hierover veel verschillende reacties op. Over zijn antwoorden liepen de meningen uiteen, maar over het belang van zijn onderzoeksvraag was iedereen het wel eens. Zijn boek was het startschot van een verdere noodzakelijke bezinning. Die bezinning wordt in dit boek geboden. In En God zag dat het goed was nemen 25 deskundigen de handschoen op en onderzoeken zij op deelgebieden verder hoe een bepaald element uit het christelijk geloof zich nu precies verhoudt tot de evolutietheorie.

Een breed palet aan auteurs behandelt een scala aan vragen op wetenschapsfilosofisch (is de evolutietheorie een wereldbeeld?), exegetisch-hermeneutisch (was Adam een historisch persoon?) en systematisch-theologisch terrein (heeft de evolutietheorie gevolgen voor onze visie op verlossing?). Elke auteur trekt op zijn of haar deelgebied een eigen conclusie.

Met medewerking van: Henk Bakker, Henk van den Belt, Koer van Bekkum, Gijsbert van den Brink, Hans Burger, Ab Flipse, Harm Goris, Arnold Huijgen, Everard de Jong, Marjo Korpel, Gert Kwakkel, Almatine Leene, Ronald Meester, Michael Mulder, Stefan Paas, Mart-Jan Paul, Eric Peels, Jeroen de Ridder, Marcel Sarot, Benno van den Toren, Dolf te Velde, Bert van Veluw, Wim van Vlastuin, René van Woudenberg

Velden met een * zijn verplicht