Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Blijf niet te lang weg

over dementie en (mantel)zorg

Stam, Ira

Prijs: € 14,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492959256
Auteur(s) : Stam, Ira
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Verschenen : Mei 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 84
Afmetingen : 213 x 147 x 11 mm
Gewicht : 142 gram
Beschrijving

Dit boek gaat over liefdevolle (mantel)zorg bij dementie. De moeder van Ira Stam, een van de schrijvers, is het middelpunt. In 2014 werd bij haar vasculaire dementie geconstateerd. In een dagboekverhaal vertelt Ira over haar ervaringen met de mantelzorg voor haar moeder. Ook een medewerker van het zorgcentrum waar haar moeder verblijft, vertelt over haar ervaringen met de zorg voor haar. De dagboekverhalen worden ingeleid door een essay over leven en omgaan met dementie.

Dementie raakt ons allemaal. Maar over dementie is nog te weinig kennis en daardoor veel onbegrip. Het schrikbeeld en negatieve beeldvorming overheersen. Mensen met dementie lijken hun menselijke waardigheid te hebben verloren.

In dit boek delen drie vrouwen die betrokken zijn bij mensen met dementie hun kennis en ervaringen. Ze bespreken mantelzorg en dementie op een positieve en liefdevolle manier. Zo willen ze mantelzorgers, familieleden, partners, vrienden, medewerkers in de zorg en vrijwilligers steunen en inspireren tot liefdevolle zorg vanuit begrip voor de mens met dementie en respect voor diens menselijke waardigheid.

Velden met een * zijn verplicht