Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bankgeheimen

Romein

Prijs: € 2,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
Artikelnummer : BANKG
Auteur(s) : Romein
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Kredietbank Ede heeft schrijfster Maty Romein de historie van "De Bank" aan het papier toevertrouwd.

Als deel twee in de serie Historische Cahiers Ede werd op 22 september het boekje "Bankgeheimen. Kredietbank Ede 50 jaar" gepresenteerd.
p>
In het woord vooraf schrijft wethouder Roel Kremers over de Kredietbank: " … Aandacht voor mensen die het wat minder hebben is - gelukkig - van alle tijden. En dat zal ook in de toekomst zo blijven. Dat is wat mij betreft ook de boodschap die doorklinkt in deze bladzijden en ik hoop dat de geschiedenis van de (Volks)kredietbank in Ede ook voor anderen een inspiratiebron zal blijven." Het uitkomen van dit boekje valt vrijwel gelijk met de formele opheffing van de gemeentelijke Kredietbank als zelfstandige organisatie. Slechts de schuldhulpverlening blijft op gemeentelijk niveau gehandhaafd binnen de afdeling Werk, Inkomen en Zorg.

Het cahier vertelt volgens de auteur het verhaal van de mensen achter de bank. Het gaat niet, zoals je bij een bank zou verwachten, om de cijfers. Het historische verhaal wordt op een prettig leesbare manier verteld. Veel foto's ondersteunen het verhaal. Schrijfster Maty Romein sluit af met: "De 'gemeentelijke volkskredietbank' in Ede heeft geschiedenis geschreven. En geschiedenis kan alleen bestaan bij de gratie van de mensen die haar maken. Hulde aan die mensen! "

Velden met een * zijn verplicht