Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe artikelen

voorraad onbekend
€ 24,99

Ook met Een thuis in Afrika bewijst Irma Joubert weer geschiedenis met een hart te schrijven.

Een thuis in Afrika van Irma Joubert is het aangrijpende laatste deel in de trilogie Onderweg naar Afrika, waaraan Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp voorafgingen.
De zevenjarige Charles wordt in 1940 naar het Schotse platteland gebracht vanwege de bombardementen op Londen. Ondertussen probeert de jonge majoor Oswald von Stein zich aan de andere kant van Europa staande te houden tegen het Duitse leger.
Ondanks hun verschillende ervaringen, hebben de jongens na de oorlog hetzelfde doel voor ogen: een nieuw bestaan opbouwen in Zuid-Afrika. Lukt het hun om een thuis te vinden in Afrika?

voorraad onbekend
€ 16,90

Opgelucht over de afloop van hun confrontatie met de vijand uit het oosten, reist Floris met zijn metgezellen Dolf, de kruisridder heer Gezinus en de twee soldaten Seppe en Emiel door de bergen van Oostenrijk en Zwitserland verder. Floris kan niet wachten tot hij na de lange reis eindelijk Veerle weer in zijn armen kan sluiten. Voor Dolf is de toekomst heel wat minder zeker. Hoe zal Hillegonda reageren als ze elkaar weerzien? En zal hij ooit zijn bestemming vinden? Al gauw blijkt dat het niet alleen de bergen zijn die ze moeten bedwingen, voordat ze in Parijs zijn. Of dit lukt en het antwoord op heel veel andere vragen is te lezen in het tiende en laatste deel van de serie Floris de minstreel: De schat van de Tempeliers.

voorraad onbekend
€ 18,99

In het bijbelstudieboek 'Niemand is als hij' denkt Henk Binnendijk na over het verhaal van Job, waar hij persoonlijk troost in vindt.

Een verdrietige gebeurtenis bracht Henk Binnendijk ertoe troost te zoeken in de Bijbel. Algauw kwam hij uit bij het boek Job. Job is een man die veel geleden heeft. Zijn bezit verloren, zijn kinderen dood, een vrouw die niet naast hem staat, vrienden die hem veroordelen, een lichaam dat doodziek is en een God die afwezig is. En toch blijft hij standvastig in zijn geloof.
Henk Binnendijk merkte dat dit bijbelboek hem nu veel meer aansprak dan voor die tijd. En hij ontdekte dat het geloof van Job weer vertrouwen en perspectief geeft voor de toekomst. Na elk hoofdstuk staan er vragen voor een bijbelstudiegroep en voor persoonlijk gebruik.

voorraad onbekend
€ 24,99

'Een lied in de schaduw' van Lynn Austin is een spannende historische roman over ingewikkelde dilemma's in oorlogstijd met het Hollandse platteland en Leiden als decor.

Lena woont samen met haar man op een boerderij, waar ze besluit onderduikers te verbergen. Haar dochter Ans vestigt zich tegen Lena's zin in Leiden en sluit zich aan bij het verzet.
De Joodse violiste Miriam is naar Nederland gevlucht op zoek naar veiligheid, maar dit blijkt al snel een illusie te zijn. Om te overleven moet Miriam een keuze maken die de levens van de drie vrouwen voorgoed met elkaar zal verbinden.

Nachtvogel Gohlke, Cathy
voorraad onbekend
€ 24,90

Als haar moeder overlijdt, verzamelt Lilliana alle moed en ontvlucht ze haar gewelddadige echtgenoot. Er is nog één familielid in leven: haar oudtante Hyacinth Belvidere. Hun vreugdevolle hereniging inspireert Lilliana om het landgoed van tante Hyacinth nieuw leven in te blazen. Ze opent er een bibliotheek waar iedereen welkom is, ongeacht de huidskleur.
Maar de plannen voor de bibliotheek roepen de woede op van de Ku Klux Klan - een terreurgroep die met grof geweld elke begunstiging van gekleurde medeburgers probeert te voorkomen. De gevaren van Lilliana's verleden en heden dreigen haar omver te werpen, nog voordat ze heeft geleerd op eigen benen te staan.

Een verhaal over moed en maatschappelijke bewogenheid dat zich afspeelt in het landelijke Appalachia (VS) aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

voorraad onbekend
€ 19,99

Lennart Zomers, eerstejaarsstudent psychologie in Utrecht, verlangt naar het schrijverschap en naar vriendschap. Als hij kennis maakt met de excentrieke Arthur Visser lijken beide verlangens te worden vervuld. De fanatieke atheïst Arthur betrekt Richard bij een bijzonder project: het bestrijden van alles wat Arthur in zijn jeugd heeft meegekregen van zijn vader, een strenggereformeerde dominee. Het brengt Richard in contact met de voor hem onbekende wereld van het orthodoxe christendom; een wereld van tradities en religieuze ervaring.

Een intelligente en spannende roman over de strijd tussen botsende levensovertuigingen, tussen geloof en ongeloof, tussen een zoon en zijn vader.

voorraad onbekend
€ 9,99

Open boek, een Sestra magazine over kwetsbaar en expressief leven.

Met interviews, DIY en verhalen over thema's als samen bidden, alles over je hart, een mini-cursus luisteren, DIY-boekbinden, kunstenaars over kippenvel, lekker cocoonen en nog veel meer leuke tips, fijne lifestyle en mooie verhalen.

Mensenkind Nieuwenhuijse-Thijsen, Monica
voorraad onbekend
€ 21,50

Bas heeft twee bankjes tot zijn woon- en verblijfplaats. Daarvandaan observeert hij de mensenkinderen. Ondertussen heeft hij ook de handen vol aan zichzelf... Eleonora woont eenzaam in haar portiekflatje driehoog. Dagelijks denkt ze aan haar kleine buurjongen van destijds. De gehorige scheidingsmuren lieten geluiden door waarvoor zij liever haar oren sloot. Ze dacht het middel voor zijn redding gevonden te hebben, geïnspireerd door de woorden van haar Meester: 'Voor zoveel gij dit één van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan.' Maar inmiddels is het al dertig jaar geleden dat haar buurjongetje verdween.

Een ontroerend verhaal over het leven op straat, mishandeling, eenzaamheid, maar ook over reddende liefde voor mensenkinderen. De werkelijkheid - en de kern van dit boek - hoor je door de woorden van Bas heen.

We zijn allemaal mensenkinderen, of je nu in een huis woont of op straat.-Ramiro Munoz (ervaringsdeskundige, Stichting Ontmoeting)

Hoe doe je dat eigenlijk, leven? Soms gaat het als vanzelf, soms valt dat flink tegen. Uit alles blijkt dat leven een ware kunst is.

Puur! magazine onderzoekt dit najaar de kunst van het leven aan de hand van kunstenaars, levenskunstenaars en levensoefenaars. Met onder meer:

*Cocky Drost over levenskunst in je relatie
*Henk Binnendijk over zijn levenslessen, de kunst van het haiku's schrijven en heel veel te zien en te doen.

De salontafelmusthave van het najaar.

Geluksdag Lagen, Gerjanne van
voorraad onbekend
€ 16,95

Gerjanne van Lagen heeft de gave om alledaagse momenten in woorden te vatten. Haar mijmeringen over het moederschap zijn verrassend herkenbaar.
'Geluksdag' inspireert je om je gezin met nieuwe ogen te bekijken en te waarderen. Want juist in het gezin zit het geluk zo vaak in de kleine dingen.

De columns, waarin ernst en humor zich afwisselen, worden gecombineerd met prachtige foto's van Mirjam Ordelman (oak & blush).