Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe artikelen

voorraad onbekend
€ 9,90
voorraad onbekend
€ 249,-

Thomas Scott leefde van 1747 tot 1821 in het oosten van Engeland. Hij was priester in de Anglicaanse kerk en grondlegger van de evangelische zendingsorganisatie Church Mission Society. In de jaren '80 van de 18e eeuw begon hij met het schrijven van zijn 'Commentaar op de hele Bijbel'. Eerst in 174 wekelijkse edities, die later werden samengevoegd in een vijf- of zesdelige serie, die goed werd ontvangen.

In deze Bijbelverklaring staat de complete tekst van de Statenvertaling, aangevuld met een inleiding per bijbelboek, dwarsverwijzingen naar andere bijbelteksten, commentaar op de bijbeltekst en praktische opmerkingen.

Cor van der Meiden heeft in tien jaar tijd de Bijbelverklaring van Thomas Scott in het Nederlands vertaald.

Vele kamers Geel, Jacobine
voorraad onbekend
€ 4,95
voorraad onbekend
€ 15,-

Het bekende verhaal van de verloren zoon is al bijna 2000 jaar oud. Het is de zoon die zijn erfenis opeist en zijn ouderlijk huis verlaat, om uiteindelijk alles te verliezen. In volstrekte armoede en eenzaamheid ziet hij geen andere oplossing dan terugkeren naar huis, waar hij door zijn vader met open armen wordt ontvangen. Hij had gekozen voor een wilde vrijheid, maar hervond zich in een oude verbondenheid. De afgelopen eeuw hebben we een ongekende welvaartstijging meegemaakt en een waanzinnige technologische ontwikkeling. Het gaat ogenschijnlijk beter dan ooit en op wereldschaal zijn we steeds meer verbonden geraakt. Maar tegelijk groeit een gevoel van eenzaamheid en ontworteling. De ontwikkelingen gaan snel. Oude tradities en wetten zijn afgeschaft, maar wat is er voor in de plaats gekomen? Veel Nederlanders maken zich zorgen over het klimaat, het landsbestuur, de groeiende ongelijkheid en de veelheid aan culturele veranderingen. Ze zijn somber over de toekomst. Wat betekent het verhaal van de verloren zoon (of dochter) eigenlijk in deze tijd? Hoe kunnen we een gemeenschap vormen waarin mensen elkaar in alle verscheidenheid kennen en vasthouden? Wat zou hierin de rol van de overheid moeten zijn? In 'De verloren zoon' zoekt Gert-Jan Segers naar antwoorden en roept hij op tot een samenleving waarin mensen zich weer thuis kunnen voelen.

voorraad onbekend
€ 22,99
Mosterdzaad Ibrahim, Laila
voorraad onbekend
€ 19,99
voorraad onbekend
€ 13,99

Is secularisatie een 'storm' of 'vloedgolf' die de kerk bedreigt? Nee, stelt Herman Paul in Shoppen in advent.

Wie secularisatie in een beeld wil vangen, kan beter denken aan een gonzende winkelstraat in december. De mensen zijn er zo druk met hun kerstaankopen, dat ze nauwelijks acht slaan op het carillon in de stadhuistoren dat een oud Engels adventslied speelt.
Het beeld drukt uit dat secularisatie draait om transformatie van het zelf: wie ik ben, waar ik bij hoor, wat ik aandacht geef en waar ik naar verlang.

Waar rook is Hitchcock, Grace
voorraad onbekend
€ 19,99

'Waar rook is' van Grace Hitchcock is een wervelende mix van humor, spanning en romantiek, voor de liefhebbers van Deeanne Gist en Karen Witemeyer.

Op de Chicago World's Fair in 1893 ziet Winnifred Wylde hoe een vrouw ontvoerd wordt. Ze vertelt het aan haar vader, inspecteur bij de politie in Chicago, en probeert hem zover te krijgen dat hij onderzoek doet naar deze en andere mysterieuze verdwijningen in de stad. Haar vader doet haar ideeën af als het product van een overactieve fantasie, maar uiteindelijk gaat hij overstag en laat Winnie als secretaresse werken bij de man die achter de verdwijningen zou zitten, dr. Henry H. Holmes, om hem in de gaten te kunnen houden. Met een pistool onder haar rokken en mét een agent Jude Thorpe als haar bodyguard. Lukt het haar om de dader te ontmaskeren of wordt ze zijn volgende slachtoffer?

'Waar rook is' is de debuutroman van Grace Hitchcock en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

voorraad onbekend
€ 17,99

In Hoe overleef ik moeilijke collega's bespreken Jörg Berger en Monika psychologische strategieën voor de omgang met moeilijke collega's. Moeilijke mensen komen we overal tegen, ook op ons werk. Sommige collega's laten zich leiden door hun angsten en gevoeligheden. Of ze nu intimiderend overkomen, hun macht misbruiken, zich aan hun verantwoordelijkheid onttrekken of ons een verkeerd beeld van zichzelf voorspiegelen: ze werken op onze zenuwen en belemmeren een goede samenwerking.

Berger en Bylitza vertellen over de psychologie van moeilijke personen, hoe we ons tegen hen kunnen beschermen en toch succesvol samenwerken. Ze bespreken beproefde psychologische strategieën en geven praktische tips en coaching.