Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe artikelen

voorraad onbekend
€ 13,99

Als de vader van Simon en Kirsten gevraagd wordt om een oude akte uit Münster weer leesbaar te maken, lijkt dit een routineklusje. Maar waarom wordt er vervolgens bij hen ingebroken? En waarom begint de Duitse en de Nederlandse politie een klopjacht op hen in plaats van hen te helpen? Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Maar de vraag is wie er daadwerkelijk te vertrouwen is.
Een race tegen de klok voert naar een verrassende ontknoping diep onder de grond.

Megadeal in Münster is het negende deel van de serie Simons Spectrum van Bert Wiersema.

De serie wordt gekenmerkt door zinderende spanning tegen een boeiende historische achtergrond. In combinatie met de vlotte verteltrant maken deze kenmerken de boeken van Bert Wiersema tot regelrechte pageturners.

Teken van trouw Grandia, Marianne
voorraad onbekend
€ 22,99
voorraad onbekend
€ 19,99

'De bibliotheek van Saint-Malo' speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi's het stadje bezetten vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder een heleboel boeken.
Jocelyn Ferrec, een dappere bibliothecaresse, gebruikt haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zo veel mogelijk boeken te redden van de brandstapel. Haar man Antoine zit ondertussen gevangen in een Duits kamp. Terwijl Jocelyn wanhopig wacht op een bericht van hem, schrijft ze brieven naar de beroemde auteur Emile Zola, in de hoop dat haar verhaal ooit een groot publiek zal bereiken.

De buurtbarbecue Lagen, Gerjanne van
voorraad onbekend
€ 10,95

De bewoners van de Kruizingastraat treffen elkaar soms in het voorbijgaan. Verder hebben ze hun eigen leven, hun eigen zorgen. Op een dag valt er een uitnodiging in de brievenbus, voor een buurtbarbecue, op het pleintje voor nummer 8. Wel opgeven, niet opgeven? Ieder maakt zijn eigen afweging.

Als de buren elkaar ontmoeten bij de barbecue vermoeden ze niet half wat zich achter de voordeuren van hun buren afspeelt.

Gerjanne van Lagen schrijft in De buurtbarbecue verhalen over het leven en leed van gewone mensen, en laat daarmee zien dat niets is wat het lijkt.

voorraad onbekend
€ 24,99
De Wormshoef Hendriksen, Henrico
voorraad onbekend
€ 20,-

Van eind oktober 1944 tot half april 1945 was in 'Villa de Wormshoef' in Lunteren de beruchte SD (Sicherheitsdienst) gevestigd. Zij had in de villa een zogenaamde 'Aussenstelle', een buitenpost en noodgevangenis. Samen met de Landwacht was de SD verantwoordelijk voor verschrikkelijke martelpraktijken en mishandelingen tijdens de verhoren van honderden verzetsstrijders. Slechts een enkele gevangene slaagde erin te ontsnappen, een aantal heeft de oorlog niet overleefd. Anderen zijn vrijgelaten of weggevoerd naar verschillende concentratiekampen en gevangenissen.

In dit boek worden de gebeurtenissen die te maken hebben met de Wormshoef als een dagboek beschreven: de arrestaties, de verhoren, de ontsnappingen en de fusillades, waarbij alle rauwe feiten worden benoemd. Maar ook de mooie momenten van strijdlustigheid en saamhorigheid worden beschreven. Zo ontstaat een compleet beeld van de gebeurtenissen in deze periode en van de heldenmoed van de verzetshelden die er gevangen zaten.

voorraad onbekend
€ 21,99

Mijn land, mijn bloed van Eline Rosenhart speelt zich af in Tel Aviv, 2015. Spanningen rondom de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem leiden tot een nieuwe golf van geweld. De diepgewortelde idealen van drie jonge mensen worden op de proef gesteld.

De Palestijnse Wael werkt illegaal in de bouw in Tel Aviv. Hij verlangt naar een toekomst met zijn verloofde, met wie hij pas mag trouwen als zijn huis in Bethlehem is afgebouwd.

De Israëlische Yahav keert na een verbroken relatie terug naar haar ouderlijk huis in een buitenwijk van Tel Aviv. Onverschrokken grijpt ze iedere gelegenheid aan om te strijden voor haar linkse idealen.

De Nederlandse vrijwilligster Nienke ontdekt de sociale verdeeldheid binnen de Israëlische maatschappij in het dagelijks leven en in haar relatie met Yahavs tweelingbroer.

Na enkele dramatische gebeurtenissen moeten Wael, Yahav en Nienke ingrijpende beslissingen nemen die hun toekomst compleet zal veranderen.

Eline Rosenhart schreef eerder de succesvolle roman Ik zal verborgen zijn en de Young Adult-roman In liefde verbonden. Ze studeerde Geschiedenis van het Midden-Oosten en Afrika aan de Universiteit van Tel Aviv en woonde ruim acht jaar in Israël.

Ego Beek, Bram van de
voorraad onbekend
€ 20,-

In 'Ego' onderzoekt theoloog Bram van de Beek het moderne en het bijbelse denken over het individu. De individuele mens staat in onze tijd namelijk steeds centraler en dat is geen goed nieuws.

In dit boek neemt de auteur ons mee op een reis door de geschiedenis en plaatst hij het 'ik denk dus ik ben' van Descartes tegenover het bijbelse 'Ik ben'. De manier waarop wij over onszelf nadenken is volgens hem cruciaal voor de manier waarop wij aankijken tegen wetenschap, godsdienst en klimaat.

Bram van de Beek neemt de stelling in dat de ander belangrijker is dan het ik. Daar zal niet alleen de mensheid, maar ook de natuur wel bij varen.

voorraad onbekend
€ 19,95

Als een gebouw is afgebroken is het voorgoed verdwenen. Als de mensen die dat gebouw nog hebben meegemaakt er ook niet meer zijn, is zijn geschiedenis ook voor het grootste deel verloren gegaan; een enkel feitje blijft bestaan omdat het op de een of andere manier bijzonder is geworden.

Onze school zal binnen afzienbare tijd ook worden afgebroken. Het gebouw, waar zoveel leerlingen en docenten dagelijks hun werk al dan niet uitvoerden, waarin de lessen centraal stonden, maar waar naast de lessen zoveel moois gebeurde; dit gebouw mag na de sloop niet in de vergetelheid geraken. Daarvoor is er te veel geschiedenis.

Om te voorkomen dat het schoolgebouw met zijn gehele geschiedenis verdwijnt heb ik een aantal zaken in, om en vanuit het gebouw aan het papier toevertrouwd om op die manier een beeld van de school te geven. Hoewel dit beeld van voor en achter de schermen is, ben ik me ervan bewust dat het lang niet volledig is. Ik hoop, dat met dit beeld het oude Streek(lyceum) zal voortleven.